42. Festival Radovljica 2024

MOJSTRSKI TEČAJ ZA KLJUNASTO FLAVTO Z MATEJO BAJT

Od srede, 14. avgusta, do sobote, 17. avgusta 2024

Radovljiška graščina

.

Tečaj je namenjen učencem, dijakom, študentom in učiteljem kljunaste flavte, ki bi radi izpopolnili znanje ob skupnem muziciranju. Osredotočen bo na komorno igro v ansamblu kljunastih flavt, z repertoarjem vseh težavnostnih stopenj in slogovnim razponom od srednjega veka do sodobnosti. Udeleženci lahko literaturo prinesejo s seboj – v tem primeru naj ob prijavi navedejo želene skladbe in posredujejo fotokopije –, sicer pa bo zanjo poskrbljeno.

 

Tečaj se bo začel v sredo, 14. avgusta 2024, ob 10.00. Sklenili ga bomo s koncertom udeležencev v soboto, 17. avgusta, ob 17.00, v baročni dvorani radovljiške graščine.

 

Kotizacija za aktivno udeležbo znaša 230 €. Prispevek za pasivno udeležbo znaša 15 € na dan. Bivanje si udeleženci organizirajo sami. Informacije o možnostih nočitve na spletni strani TIC Radovljica. Dodatne informacije in prijave do 5. junija 2024 pri Mateji Bajt: mateja.bajt@gmail.com V prijavi navedite ime in priimek, naslov, telefon, datum rojstva in želene skladbe. Kotizacijo 230 € boste plačali ob začetku tečaja.

 

Mateja Bajt je študirala kljunasto flavto pri Hansu Marii Kneihsu na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Leta 1994 je diplomirala iz glasbene pedagogike in tri leta pozneje s soglasno odliko končala magistrski študij na koncertni smeri. Za izjemni uspeh je prejela nagrado avstrijskega ministrstva za znanost. Leta 1998 je na Dunaju končala še izredni študij s poudarkom na komorni in sodobni glasbi. Kot solistka, članica in vodja raznih ansamblov sodeluje z uglednimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in koncertira v Sloveniji in po Evropi. Leta 2003 je izdala solistično zgoščenko Podoba ljubezni z glasbo francoskega baroka in zanjo dobila pohvalne kritike v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. Vodi poletne šole in seminarje za učitelje in učence kljunaste flavte. Izdelala je učni načrt za kljunasto flavto za umetniške gimnazije in akademsko stopnjo. Poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Vrsto let je poučevala tudi na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Foto: Jana Jocif

Spored


42. Festival Radovljica 2024