36. Festival Radovljica 2018 bo potekal od 4. do 21. avgusta. V Radovljici in Velesovem se bo takrat zvrstilo deset koncertnih sporedov od rekonstrukcij pesmi vikingov iz 10. stoletja do glasbe Maxa Regerja in Richarda Straussa. Trije koncerti so posvečeni starejši slovenski glasbeni dediščini renesanse, baroka in klasicizma. V sklopu festivala prirejamo tudi delavnico za pevce in tečaje za kljunasto flavto, orgle in čembalo.

Na vse koncerte vozi brezplačni festivalski avtobus iz Ljubljane in Kranja.

Delavnica za pevce in vokalne ansamble s Harryjem van der Kampom

 

Ponedeljek, 14. avgusta 2017, med 10.00 in 18.00
Radovljiška graščina

Poudarek enodnevne delavnice z legendarnim nizozemskim basistom bo na baročni in renesančni glasbi. Na voljo bo čembalska spremljava.

Prijave za aktivno in pasivno udeležbo do 20. julija zbira Domen Marinčič. Ob prijavi za aktivno udeležbo je treba navesti repertoar za delavnico.

Dodatne informacije:
E domen.marincic@web.de T 01 432 42 58 M 031 849 498

Kotizacija je 40 EUR za aktivno udeležbo in 25 EUR za poslušalce.

1308 Harry van der Kamp 1

Nizozemski basist Harry van der Kamp je po študiju na Sweelinckovem konservatoriju v Amsterdamu nastopal kot operni, koncertni in ansambelski pevec po vsem svetu od New Yorka do Pekinga. Sodeloval je z vodilnima specialistoma za baročno glasbo Gustavom Leonhardtom in Nikolausom Harnoncourtom in njunimi nasledniki. Na evropskih in ameriških odrih je poustvaril trideset opernih vlog od Monteverdija do Mozarta pa tudi glasbo skladateljev 20. stoletja, kot so Ezra Pound, Stephan Wolpe, Paul Hindemith, Claude Viviers, Alexander Knaifel in Rob Zuidam. Kot solist in ansambelski pevec je posnel več kakor 120 zgoščenk.

Van der Kamp velja za enega vodilnih ansambelskih pevcev in vodij na svetu. Leta 1970 je soustanovil ansambel Cappella Amsterdam, med letoma 1974 in 1994 je bil pevec in umetniški svetovalec Nizozemskega komornega zbora, pel je tudi v ansamblih Hilliard Ensemble, Les Arts Florissants, Cantus Cölln, Concerto Vocale, Weser Renaissance, Capella Ducale in Huelgas Ensemble. Z lastnim ansamblom Gesualdo Consort Amsterdam izvaja madrigale 16. in 17. stoletja. Za posnetke glasbe Gesualda, Lacorcie in Carla Philippa Emanuela Bacha je dobil nagrade Echo Klassik, Diapason d’Or, MIDI, Grammy in Edison Klassiek. Za prvi posnetek zbranih del Jana Pieterszoona Sweelincka v 23 knjigah in zgoščenkah je dvakrat dobil nagrado Edison Klassiek.

Nizozemska kraljica Beatrix je Harryju van der Kampu leta 2010 podelila naslov viteza reda nizozemskega leva in leta 2014 je postal častni meščan Amsterdama. Bil je profesor na Visoki šoli umetnosti v Bremnu in gostujoči profesor na Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Vodi mojstrske tečaje in sodeluje v žirijah tekmovanj.

http://harryvanderkamp.nl

 

 


Copyright © 2013 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.